Letselschade is veel meer dan alleen schadevergoeding regelen

Letselschade is veel meer dan alleen schadevergoeding regelen

Een fietser die van achteren wordt aangereden door een automobilist, een werknemer die tijdens het werk een balk op zijn hoofd krijgt of een voetballer die door een tegenstander in zijn rug wordt getrapt terwijl de bal niet eens in de buurt is: dit zijn slechts een paar voorbeelden van gebeurtenissen waarvoor een ander aansprakelijk kan worden gesteld. Tijdens mijn rechtenstudie kwam ik tot de ontdekking dat ik graag door het vuur zou willen gaan voor mensen die (letsel)schade hebben geleden. Nu, jaren later, doe ik iedere dag mijn uiterste best om voor mijn cliënten het onderste uit de kan te halen. Wanneer ik tevreden ben? Natuurlijk als de schade van mijn cliënten volledig wordt vergoed en zij hun leven weer kunnen oppakken. Maar dat is zeker niet alles, letselschade is namelijk veel meer dan alleen schadevergoeding regelen

Een ervaring die mijn loopbaanpad bepaalde

Tijdens mijn rechtenstudie liep ik stage bij een advocatenkantoor en mocht ik geregeld mee op huisbezoek. Vaak kwam ik dan thuis bij mensen die vrij recent een ongeval hadden meegemaakt. Één geval was zo schrijnend dat dit mij altijd is bijgebleven. Wij gingen op bezoek bij een cliënt die een ongeval had gehad met zijn motor. Een auto reed hem onverwachts aan, waarna de motorrijder viel en met hoge snelheid tegen een boom botste. Deze klap zorgde ervoor dat deze man één been verloor.

Meteen bij binnenkomst was het intense verdriet van het gezin voelbaar. Het slachtoffer was een fervent sporter en realiseerde zich dat hij door het ongeval opeens veel dingen niet meer kon: voetballen, skiën en helaas ook motorrijden behoorde niet meer tot de mogelijkheden. Zelfs een normale activiteit als lopen was niet meer zo vanzelfsprekend als voorheen. Als je als student met je neus in de boeken zit dan kun je alleen maar een voorstelling maken van dit soort zaken. Nu was het écht. 


Letselschade is veel meer dan alleen schadevergoeding regelen


De menselijke aspecten van letselschade

Al snel bleek dat dit gezin niet alleen een juridisch probleem had. Zo kampte het gehele gezin met psychische klachten waarvoor zij een psycholoog bezochten en moest het slachtoffer zelf voor zijn herstel naar een fysiotherapeut. Ik merkte dat het gezin het prettig vond om niet alleen de zakelijke kant van het verhaal met de advocaat te bespreken. Zij wilden hun verhaal doen, gehoord worden. Ik realiseerde mij al vroeg dat letselschade zoveel meer is dan alleen het zakelijke aspect.

Na ons gesprek was het meer dan duidelijk dat de impact van het ongeval op alle fronten enorm was. Helaas realiseerde ik mij al snel dat mijn student-stage over enkele weken afgelopen zou zijn, waardoor ik deze zaak zou moeten loslaten en ik niet verder kon werken aan deze zaak. Ik sprak met mezelf af dat ik deze ervaring nooit zou vergeten en er alles aan zou doen om later letselschadeadvocaat te worden, zodat ik echt een rol van betekenis zou kunnen spelen in het leven van dit soort slachtoffers. Die afspraak met mezelf ben ik nagekomen.

quote slachtoffer letselschade


Vandaag de dag is letselschade mijn alledaagse praktijk als advocaat. Iedere dag ben ik bezig om te knokken voor mijn cliënten, zodat zij datgene krijgen waar zij recht op hebben. Door de ervaringen die ik tot op heden heb opgedaan weet ik dat Letselschade veel meer is dan alleen het regelen van schadevergoeding. Gedupeerden willen gehoord worden en hun verhaal kunnen doen. Zonder iemands verhaal écht te begrijpen is het immers onmogelijk om diegene met raad en daad te kunnen bijstaan. 

Wanneer ik dus echt tevreden ben? Als mijn cliënten een passende schadevergoeding hebben ontvangen én als ik hen gedurende het gehele traject een luisterend oor heb kunnen bieden. Mijn letselschadepraktijk omvat immers veel meer dan alleen het regelen van schadevergoeding.

Dit blogbericht is geschreven door:

foto lennard pelzer

“Goede communicatie en deskundigheid zijn volgens Lennard Pelzer onmisbaar bij het behandelen van uw juridische kwestie. Het is de kunst om eerst goed te luisteren naar uw verhaal, zodat een duidelijk plan van aanpak kan worden gemaakt. Op die manier weet u van begin af aan waar u aan toe bent.”

In contact komen? Dat kan door te mailen naar L.pelzer@hilkens.nl of door te bellen naar 0475 – 485 080.

Meer om te ontdekken

Echte letselschade in de jungle

Echte letselschade in de jungle

In het populaire TV-programma Echte Meisjes in de Jungle viel onlangs te zien dat deelneemster Esmee Ipema letselschade opliep. Zij werd geduwd