Echte letselschade in de jungle

Echte letselschade in de jungle

In het populaire TV-programma Echte Meisjes in de Jungle viel onlangs te zien dat deelneemster Esmee Ipema letselschade opliep. Zij werd geduwd door deelneemster Louisa waarna haar arm uit de kom schoot en zij een pees scheurde. In een interview met Grazia gaf Esmee hierover aan dat zij tot op de dag van vandaag aan het revalideren is en zij haar arm nog niet zo kan bewegen zoals voorheen. Toch geeft Esmee aan dat ze geen letselschadeadvocaat heeft ingeschakeld. Of dat slim is? Lees hier waar ze recht op heeft.

Onrechtmatige daad

In de tweede aflevering van Echte Meisjes in de Jungle valt te zien dat deelneemster Louisa na een woordenwisseling achter Esmee aanloopt en en haar van een verhoging af duwt. Esmee komt ten val waarna ze letsel aan haar pols oploopt. Esmee moet het programma vanwege medische redenen verlaten; Louisa moet het programma van de productie verlaten omdat geweld volgens hen niet wordt getolereerd.

Deze duw van Louisa valt te kwalificeren als een onrechtmatige daad. Het is daarnaast duidelijk dat de letselschade van Esmee is ontstaan door deze onrechtmatige daad. Vervolgens is de vraag in hoeverre de klachten van Esmee leiden tot beperkingen in haar dagelijks leven. Om het eenvoudig te houden:

infographic letschelschade schadevergoeding

Letselschade

Als Esmee niet (of minder) zou kunnen werken door haar klachten dan komt haar inkomensverlies voor vergoeding in aanmerking. Ook heeft Esmee minder zendtijd gekregen doordat ze het programma eerder heeft moeten verlaten dan verwacht. Ze kan daarnaast niet meer het prijzengeld winnen en ook mist zij de rest van het avontuur in de jungle. Dit zijn allemaal dingen die in een letselschade zaak meegenomen zouden kunnen worden.

Als Esmee in Nederland medische kosten heeft moeten maken waarvoor zij niet verzekerd is, dan komt ook dit voor vergoeding in aanmerking. Dat geldt ook voor fysiobehandelingen die buiten het zorgverzekeringspakket vallen. Als je lang moet revalideren en je hebt maar een beperkt aantal behandelingen in je zorgpakket, dan moet je alle andere behandelingen zelf betalen. Dat wil je liever niet, natuurlijk. En wat te denken van alle reiskosten die een slachtoffer moet maken om naar het ziekenhuis of de fysiotherapeut te gaan? Zo zijn er nog een aantal schadeposten die in beeld kunnen komen.

echte meisjes in de jungle foto
Beeld © Jasper Suyk/Rob Jacobs

Blijvende schade

Esmee laat aan Grazia weten dat haar elleboog nu in een vreemde stand staat, dat dit waarschijnlijk nooit meer goed komt en dat er een grote kans is dat ze nog geopereerd moet worden. Als er nog zoveel onduidelijkheden zijn over haar herstel dan betekent dit dat er nog geen medische eindtoestand is bereikt. Als Esmee deze kwestie laat rusten en Louisa niet aansprakelijk stelt, dan zal dat ertoe leiden dat haar aanspraak op schadevergoeding uiteindelijk verjaard. Zij kan dan later ook niet meer aankloppen bij Louisa als de klachten weer toenemen. Misschien is het handig om toch nog eens goed na te denken over het inschakelen van een letselschadeadvocaat…

En Louisa? De door haar gepleegde onrechtmatige daad is vrij duidelijk vastgelegd op beeld. Als Esmee haar aansprakelijk zou stellen dan is de vervolgvraag of Louisa een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) heeft afgesloten. Deze verzekering zou dan mogelijk dekking kunnen bieden voor aansprakelijkheid, wat dan zou betekenen dat deze verzekeraar de schade van Esmee zou vergoeden. Als Louisa niet verzekerd is, dan zou ze de schade van Esmee uit eigen zak moeten betalen.

Moraal van het verhaal: bezint eer ge begint en bel altijd even met een letselschadeadvocaat als je letsel hebt opgelopen door toedoen van een ander.

Dit blogbericht is geschreven door:

lennard pelzer

“Goede communicatie en deskundigheid zijn volgens Lennard Pelzer onmisbaar bij het behandelen van uw juridische kwestie. Het is de kunst om eerst goed te luisteren naar uw verhaal, zodat een duidelijk plan van aanpak kan worden gemaakt. Op die manier weet u van begin af aan waar u aan toe bent.”

Neem contact op door te mailen naar advocaten@hilkens.nl of door te bellen naar 0475 – 485 080.

Meer om te ontdekken