Dienstverlening

Echtscheiding

Wat te doen bij een echtscheiding?

Als u heeft besloten te gaan scheiden, heeft u een advocaat nodig om bij de rechtbank een echtscheidingsverzoek in te dienen. U kunt ieder een eigen advocaat kiezen, of samen één advocaat.

Samen één advocaat?

Zijn u en uw partner het eens over hoe de gevolgen van uw echtscheiding geregeld moeten worden, dan kunt u overwegen om samen één advocaat te nemen. Deze advocaat zal in overleg met u beiden een convenant en – indien van toepassing – een ouderschapsplan opstellen waarin de gemaakte afspraken worden vastgelegd.

Ieder een eigen advocaat?

Lukt het echter niet om in onderling overleg tot afspraken te komen, dan is het verstandiger om ieder een eigen advocaat te nemen. Deze dient dan een echtscheidingsverzoek in bij de rechtbank, waarna de andere partner wordt uitgenodigd aan de procedure deel te nemen.

Soms gaat scheiden niet meer vriendschappelijk…

Hoe voorkom je een vechtscheiding?

Ook als u en uw partner uitstekend in staat zijn om samen constructieve afspraken te maken met betrekking tot de gevolgen van uw echtscheiding, kan het verstandig zijn om ieder een eigen advocaat te hebben. Zo bent u verzekerd van een deskundige juridische begeleiding die úw belangen in de gaten houdt bij het nemen van beslissingen en het vastleggen van afspraken die vaak niet alleen consequenties hebben voor de nabije toekomst, maar ook op de lange termijn.

Er wordt tegenwoordig in de volksmond al gauw over een ‘vechtscheiding’ gesproken als beide partners een eigen advocaat in de arm nemen, maar vaak is dat een volkomen onterechte negatieve aanduiding van de situatie.

Heeft u juridisch advies nodig?

Maak dan nu een afspraak. In alle gevallen is een eerste gesprek gratis en vrijblijvend.